Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ünnepeljük meg a gofri napot egy egyszerű de nagyon finom kókuszos-csokis waffellel

"én most a liszt egy részét kókuszreszelékre cseréltem, már sütés közben is fantasztikusan finom illat szállt a konyhámban."
2017. March 25.

Tudtátok, hogy március 25-én Waffle Day-t, azaz gofri napot ünneplünk? Érdekesség, hogy a Svédországból eredő ünnepnap egyszerű tévedésből fakad: eredetileg ekkor a tavasz eljövetelét ünnepelték sok-sok gofri sütésével. Ha lemaradnátok, augusztus 25-én is megemlékezhettek erről a finomságról: ekkor ünneplik ugyanis az Egyesült Államokban az 1. gofrisütő szabadalmaztatásának apropóján.

Azt, hogy a számos verzióban létező alapreceptet hogyan variáljátok tovább, a fantáziátokra bízom, én most a liszt egy részét kókuszreszelékre cseréltem, már sütés közben is fantasztikusan finom illat szállt a konyhámban. Az autentikus belga változat egyébként porcukorral szórt vagy csokival bevont, az amerikaiak szívesen locsolják meg juharsziruppal, sőt akár a sült csirkével megpakolástól sem riadnak vissza, a hongkongi verzió pedig sárgadinnyével és mogyoróvajjal ízesített.

 

Hozzávalók

10-11 darabhoz
  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • fél l tej
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg étcsoki
  • kevés olaj
  • kókuszchips a tálaláshoz

Elkészítés

 

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük.

A tojássárgájákat kikeverjük a cukorral, a megolvasztott, majd szobahőmérsékletűre visszahűtött vajjal. Hozzákeverjük a tejet, a kókuszreszeléket, apránként beleszitáljuk a lisztet, és az egészet simára keverjük. Végül óvatosan, lapátkanállal beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is.

A masszát pihentetni nem szükséges, folyamatosan felkeverve, vékonyan kiolajozott gofrisütőben kisütjük a waffeleket.

Az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk egy kávéskanál olajon. A kész waffelekre csorgatjuk, kókuszchipsszel megszórva tálaljuk.

 

kokuszoscsokiswaffel1

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mrs. Lipton meggyes pitéje

Mrs. Lipton meggyes pitéje

„Van még egy szelet a kiváló meggyes pitéjéből, Mrs. Lipton?” Azt hiszem, Wilson kapitány örök érdeklődése az egyik legaranyosabb visszatérő momentum a Csengetett, Mylord? című sorozatban. Süssétek meg ti is Wilson kapitány kedvencét, szezonban friss gyümölcsből, szezon előtt mirelitből.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!